24 de gener del 2016

COPLAS DE JORGE MANRIQUE


Aquí os dejo el vídeo que debéis ver y escuchar atentamente para poder decir cuántas coplas lo componen, qué coplas son exactamente y en cuál de las tres partes en que se divide el conjunto se encuentran; siempre explicando o justificando el porqué a partir de la temática tratada por la misma.
Una vez situadas las coplas, escoged una de ellas y explicadme brevemente cuál es el tema tratado,  y si compartes o no la visión que Manrique muestra sobre el mismo.


Esta actividad deberéis entregarla antes del próximo domingo 31 de enero a través de moodle, al cuál deberéis automatricularos tal y como explicaré en clase el próximo día.

20 de gener del 2016

MÈTRICA CATALANA



Si cliqueu sobre la imatge que trobareu a continuació anireu a un espai on podreu revisar i practicar les lleis de la mètrica catalana:


I si el que voleu és escoltar com els músics interpreten la poesia, podeu anar al següent enllaç, només clicant sobre la imatge:


També podeu viatjar pel món a través de la poesia catalana; si voleu provar-ho, ja sabeu el que heu de fer: clicar sobre la imatge següent:


Finalment, per revisar més ampliament la teoria mètrica, tambeu podeu consultar els enllaços següents:

  1. http://www.xtec.cat/~aribas4/literatura/metrica.htm
  2. http://blocs.xtec.cat/jmarti45/apunts-de-metrica/

Bé, ja no teniu cap excusa per apropar-vos i aprendre, revisar i/o ampliar els vostres coneixements sobre literatura catalana, en especial sobre la poesia. Disfruteu molt!

12 de gener del 2016

LITERATURA ESPAÑOLA EN LA EDAD MEDIA

Aquí os dejo un par de vídeos en los que se explican todos los aspectos básicos del periodo que comentaremos en clase, para que podáis revisar la información teórica tantas veces como creáis necesario.
Tras el visionado, preguntaos sobre lo que habéis escuchado para mejorar vuestros conocimientos sobre el tema, o afianzarlos. Podéis haceros preguntas como:
¿Qué características se han mencionado? ¿Quiénes son los autores principales o más destacado? ¿Cuáles sus obras? ¿Qué relación existe entre las características explicadas de la literatura y el contexto social, ideológico o político?¿Qué siglos o años abarca este periodo?¿Qué sé ya sobre esta época? ...




 



7 de gener del 2016

PREMI SAMBORI ÒMNIUM 2016



El Premi Sambori Òmnium és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de totes les escoles dels Països Catalans. Té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres. Des de 2006, Òmnium Cultural organitza i impulsa el Premi Sambori a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, tot coordinant-se amb la Fundació Sambori, que s'encarrega de l'organització del premi a la resta dels països de parla catalana.

La data límit perquè cada centre lliuri els treballs que participen al Premi Sambori 2016 és el 4 de febrer.

Per participar-hi, només cal que llegiu atentament les bases dels premis i que us animeu a demanar als professors que us ajudin i us inscriguin en el concurs. 
S'esculliran els tres millors  treballs per a cada categoria (cicle) i es faran arribar tres còpies de cada treball seleccionat a la seu d’Òmnium més propera al nostre centre, juntament amb la butlleta de participació omplerta pel professor corresponent.

Consulteu les bases del premi Sambori 2016 a: 
https://www.omnium.cat/sites/default/files/gestio/triptic_bases_2016_0.pdf

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb les professores o professors de llengües del centre.


ANIMEU-VOS A PARTICIPAR!!!!