10 de novembre del 2016

DIA INTERNACIONAL PER L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES




A finals d'aquest mes, desgraciadament, hem de tornar a posar atenció en la necessitat de posar fi a la violència exercida sobre les dones, violència que moltes vegades és molt subtil i difícil de detectar, especialment entre els adolescents.
Per això és molt important parlar, conèixer, divulgar, i fer evidents tots aquells moments, que si no s'aturen poden acabar desencadenant situacions violentes i fins i tot la mort, en alguns casos. 

És per aquest motiu que entorn al 25 de novembre des de les diferents institucions municipals, comarcals, provincials, estatals i internacionals es fan diverses actuacions i activitats amb l'objectiu de prevenir i evitar aquestes situacions; incidint especialment entre el jovent i ajudant a aquells adults que es puguin trobar ja en situacions de risc.


Des de la nostra escola, també ens sembla que és molt important fer prevenció de situacions d'aquest tipus i incidir en la necessitat d'entendre les relacions des de la igualtat i el respecte mutu, des de la confiança plena i la llibertat. Per això, aquest curs, de 1r d'ESO a 4t d'ESO, treballarem diferents aspectes importants a tenir presents:

L'autoconeixement i la confiança en un mateix serà l'aspecte treballat amb l'alumnat de 1r.
La detecció de senyals d'alerta, que ens poden anunciar situacions de risc o control excessiu serà feina de l'alumnat de 2n.
3r s'encarregarà d'evidenciar a través de les seves campanyes institucionals què i com és una situació de violència.
I finalment com a element necessari, la denúncia, que l'alumnat de 4t representarà a partir dels seus vídeo-campanya de conscienciació dirigits als adolescents.

Totes les produccions fetes i creades pel nostre alumnat es podran veure exposades al pòrtic durant tota la setmana del 21 al 25 de novembre

Ens agradaria moltíssim que hi puguéssiu venir a fer un cop d'ull, i per això només cal que us passeu dimarts o dijous entre les 17:00 i les 18:00h. Si no us és possible venir, no patiu, també ho podreu seguir a través de les xarxes socials i la web de l'escola. I no dubteu a deixar comentaris o suggeriments al final d'aquesta entrada si així ho creieu oportú.
També podeu participar a través del hastag #obrimelsulls25N proposat des del departament d'ensenyament.

Moltes gràcies a tothom que hi ha participat en aquest projecte d'alguna manera. 


Deixem aquí el vídeo que vam fer el curs passat:


7 de novembre del 2016

PUBLIC-ACCIÓ

La redacció de l'optativa Public-acció comença a treure fum... Els i les alumn@s ja han començat a fer les seves primeres publicacions. Encara queda molt per aprendre i molt per millorar -especialment en quant a ortografia-, però pas a pas, de ben segur que acabaran fent una gran feina.

Aquí tenim les primeres passes: